The tempest - Gorrie, John; Hordern, Michael, 1911-1995; Clarke, Warren, 1947-2014; Guard, Pippa (Shakespeare collection, 2005)
Ο δούκας του Μιλάνου Πρόσπερος, αδικημένος από τον αδελφό του που του άρπαξε την εξουσία, ζει για πολλά χρόνια σε ένα απομονωμένο και μαγικό νησί, μαζί με την κόρη του Μιράντα, τον άγριο ιθαγενή Κάλιμπαν και το αερικό Άριελ. Έχοντας πια μαγικές δυνάμεις, αποφασίζει να προκαλέσει μια τρικυμία για να φέρει στο νησί τον αδελφό του και την ακολουθία του και να τον εκδικηθεί. Και πράγματι, η ομάδα ναυαγεί στο νησί και ζωντανεύει έτσι μια ονειρική ιστορία με ίντριγκες, ξωτικά, μάγια, τέρατα, κυράδες, ναυάγια και δολοπλόκους ευγενείς.