Romeo & Juliet - Rakoff, Alvin; Gielgud, John, 1904-2000; Saire, Rebecca; Ryecart, Patrick; Rickman, Alan (Shakespeare collection, 2005)
Ο Ρωμαίος, ευγενής της βερονέζικης οικογένειας των Μοντέγων, πηγαίνει κρυφά σε ένα χορό μασκέ των Καπουλέτων, μιας οικογένειας ευγενών με την οποία υπάρχει έχθρα αιώνων. Όμως, εκεί, ο Ρωμαίος γνωρίζει την Ιουλιέτα και οι δύο νέοι ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Σύντομα παντρεύονται μυστικά και, τώρα, έχουν μόνο όπλο την αγάπη τους απέναντι στο μεγάλο μίσος που βράζει ανάμεσα στις δύο οικογένειες.