Σχεδίαση καμπύλων πάνω σε 3D νέφη σημείων : - Κολάτσης, Νικόλαος (2011)
Αντικείμενο της εργασίας αυτής είναι η παρουσίαση μίας νέας μεθόδου στη σχεδίαση προϊόντων, η οποία βασίζεται πανω σε 3D νέφη σημείων χρησιμοποιώντας ως πρωταρχικό γεωμετρικό μοντέλο το σημείο. Ο πυρήνας της προτεινόμενης μεθοδολογίας αποτελείται από έναν αξιόπιστο και αποδοτικό αλγόριθμο για την κατευθυνόμενη προβολή σημείου πάνω σε ένα 3D νέφος σημείων. Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος συνδυάζεται με τεχνικές εξομάλυνσης για την κατασκευή ψηφιακών καμπύλων ελεύθερης μορφής πάνω σε μια επιφάνεια νέφους. Η προτεινόμενη μεθοδολογία επιλύει σημαντικά προβλήματα στον προκαταρκτικό σχεδιασμό διαφόρων προϊόντων και επομένως ο χρήστης και κατ'επέκταση το προϊόν ενός τέτοιου συστήματος γίνεται περισσότερο ανταγωνιστικό και μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στις αντίστοιχες βιομηχανίες σε σχέση με τους παραδοσιακούς τρόπους σχεδίασης.