Διαδίκτυο και ανήλικοι : - Κοσμίδου, Αγγέλα-Θεοδώρα Μ. (2011)
Η ΟΛΟΕΝΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΤΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ, ΨΥΧΟΦΘΟΡΕΣ Ή ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΛΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΕΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ. ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ 75% ΑΥΤΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ,ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΟ FACEBOOK. ΤΟ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΕΓΕΙΡΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΚΘΕΣΗΣ, ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟΥ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙ'ΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ. ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΝΟΘΕΤΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΝΟΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΗΛΙΚΟ ΧΡΉΣΤΗ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ.