The cultural dimension of personal information disclosure of facebook users : - Κωνσταντίνου, Ευάγγελος (2011)
Στη διπλωματική αυτή εργασία πραγματοποιήθηκε έρευνα σε τρεις χώρες Γερμανία, Σουηδία και Ελλάδα ως προς τα στοιχεία που αποκαλύπτουν οι χρήστες των χωρών αυτών στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Ερευνήθηκε το πλήθος αλλά και το ποσοστό αποκάλυψης προσωπικών στοιχείων των χρηστών. Μελετήθηκε η θεωρία του Hofstede ως προς τις διαστάσεις της κουλτούρας και εξετάσθηκε αν η κουλτούρα που έχουν οι χρήστες σε κάθε χώρα επηρεάζει την αποκάλυψη προσωπικών τους στοιχείων. Βρέθηκε ότι οι χρήστες εμφανίζουν παρόμοια συμπεριφορά και συμφωνούν ως ένα σημείο στην αποκάλυψη κάποιον στοιχείων που θεωρείται ότι εξυπηρετούν το βασικό στόχο της σελίδας, που είναι η δικτύωση, ενώ η αποκάλυψη περαιτέρω στοιχείων φαίνεται ότι εξαρτάται από την κουλτούρα που διαθέτει κάθε χρήστης. Εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει πραγματοποιηθεί παρόμοια μελέτη ως προς την αποκάλυψη στοιχείων των χρηστών σε επίπεδο χωρών, παρά μόνο σε οργανισμούς, αλλά ούτε και προσπάθεια ερμηνείας αποτελεσμάτων ερευνών μικρότερης κλίμακας με βάση την κουλτούρα.