Byzantium - Johnston, Ron (Director) (Discovery Communications Inc., 2005)
Για περισσότερα από 1000 χρόνια, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν το κέντρο του κόσμου: πηγή υψηλής λογοτεχνίας, σπουδαίας τέχνης και ποδειγμτικού συστήματος διακυβέρνησης. Κληρονόμος του ελληνικού πολιτισμού, το Βυζάντιο αποτέλεσε την πρώτη χριστιανική αυτοκρατορία, που άντεξε 11 ολόκληρους αιώνες και εξαπλώθηκε σε τρεις ηπείρους. Μετά την άλωσή της από τους κατακτητές, το Βυζάντιο ουσιαστικά αφανίστηκε.