Σχεδίαση εφαρμογής φορητής επαυξημένης πραγματικότητας για την προεπισκόπηση έργων τέχνης στον χώρο : - Μαστιχιάδης, Φώτης Απ (2009)
Η επαυξημένη πραγματικότητα είναι μια σχετικά πρόσφατη εξέλιξη της εικονικής πραγματικότητας που επιτρέπει την προβολή εικονικού περιεχομένου στον πραγματικό κόσμο. Η προσέγγιση αυτή έχει εισαγάγει νέες τεχνικές πλοήγησης, αλληλεπίδρασης και οπτικοποίησης σε σχέση με τα παραδοσιακά τρισδιάστατα περιβάλλοντα διεπαφής. Στην παρούσα εργασία θα μελετηθεί η τεχνολογία αυτή και οι χώροι εφαρμογής της, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί έρευνα σχετικά με τις δυνατότητες χρήσεις της για την προβολή έργων τέχνης πανω σε πραγματικό χώρο. Τα συμπεράσματα της έρευνας θα οδηγήσουν στη σχεδίαση μιας ολοκληρωμένης εφαρμογής. Τέλος, θα υλοποιηθεί λειτουργικό πρωτότυπο σε πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας, και θα αξιολογηθεί ως προς την ευχρηστίας του.