The nightmare before Christmas - Selick, Henry (Touchstone Pictures ; AudioVisual Enterprises [Εταιρεία διανομής], 1993)
Μια μέρα, ο Τζακ ανακαλύπτει τη Χριστουγεννούπολη, μια πόλη γεμάτη λάμψη, φώτα, μουσικές και πολλά δώρα. Καταγοητευμένος από την μαγεία της, ο Τζακ μεταφέρει το πνεύμα των Χριστουγέννων στους μακάβριους φίλους του, αλλάζοντας απροσδόκητα τη ζωή τους και την ροή των γεγονότων.