Etat de siege - Γαβράς, Κώστας; Montand, Yves, 1921-1991; Salvatori, Renato (Dieter Geissler Filmproduktion, 1973)
Όλα ξεκινούν όταν μία ομάδα Τουπαμάρος απάγει Αμερικανό παράγοντα ανθρωπιστικής βοήθειας που αποδεικνύεται πως είναι πράκτορας της CIA που διδάσκει στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας τν τέχνη του αποτελεσματικού βασανισμού των πολιτικών κρατούμενων.