Ride the high country - Peckinpah, Sam, 1925-1984; Scott, Randolph, 1898-1987; McCrea, Joel, 1905-1990 (Turner Entertainment Co : Warner Bros. Entertainment, 2006)
Δύο ηλικιωμένοι υπηρέτες του Νόμου αναλαμβάνουν τη φύλαξη ενός φορτίου χρυσού. Οι ίδιοι δεν διαθέτουν τίποτε άλλο παρά το άλογό τους, λίγα δολάρια στις τσέπες τους και την ανεξαρτησία τους. Όμως τα σύνορα τείνουν να εξαφανιστούν όπως και ο ελεύθερος χώρος, που είναι απαραίτητος για κάθε ανεξάρτητο χαρακτήρα. Παρόλα αυτά, βασισμένοι στην τύχη, οι δύο φίλοι θα καταφέρουν να βρουν αρκετό ελεύθερο χώρο για να ηγηθούν αυτής της διαδρομής στην αμερικανική ενδοχώρα λίγο προτού απόσυρθούν οριστικά. Ακόμη θα μπλέξουν σε μία σειρά από περιπέτειες, μεταξύ των οποίων και η δραματική διάσωση μιας κακομεταχειρισμένης νύφης, ανταλλαγές πυροβολισμών και μία προδοσία που θα επιδράσει καταλυτικά στις ζωές τους.