Badlands - Malick, Terrence, 1943-; Malick, Terrence, 1943-; Sheen, Martin; Spacek, Sissy (Warner Home Video, 2003)
Τοποθετημένο στο 1959, το Badlands εμπνέεται από την φονική υπόθεση Starkweather & Fugate και βρίσκει πίσω τους την απομαγεμένη, μηδενιστική, αλλοτριωτική αμερικάνικη ύπαρξη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου η μαζική κουλτούρα του ανεπτυγμένου καπιταλισμού έχει καταδικάσει τους ανθρώπους σε μια πικρή αποστέρηση νοήματος. Εδώ, η αμερικάνικη δύση δεν είναι πια ο μυθικός τόπος ενός ευγενούς παρελθόντος και αμέτρητων ένδοξων επιτευγμάτων, αλλά μια έρημος του πραγματικού γεμάτη ματαιωμένες επιθυμίες που παράγουν μοναξιά, πόνο και θάνατο. Η πανταχού παρουσία της βίας, η πανταχού απουσία του νοήματος κι η αγωνία για αυθεντική ζωή οριοθετούν αυτήν την έρημο.