Elephant - Van Sant, Gus; Frost, Alex; Deulen, Eric, 1986-; Robinson, John, 1985-; McConnell, Elias; Taylor, Jordan; Finklea, Carrie, 1988-; George, Nicole; Mountain, Brittany (Ταινιοθήκη του Σινεμά, 2003)
Η ταινία του Γκας Βαν Σαντ δεν είναι μόνο μια ταινία καταγγελίας για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις της οπλοκατοχής στην αμερικανιή ενδοχώρα. Είναι περισότερο η ματιά ενός αληθινού καλλιτέχνη πάνω στη σχολική καθημερινότητα, η αριστουργηματική εξιστόρηση μίας ημέρας σε ένα σχολείο που θα διακοπεί απότομα από μια τραγωδία. Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα.