Scanners - Cronenberg, David, 1943-; Lack, Stephen; O'Neill, Jennifer, 1948-; Ironside, Michael, 1950- (Σινεμά DVD collection. Χρυσή οθόνη ;, 1980)
Μια γενιά ανθρώπων με τρομακτικές τηλεπαθητικές δυνάμεις δημιουργείται εξαιτίας ενός κρυφού πειράματος σε εγκυμονούσες γυναίκες. Οι Σκάνερς, όπως ονομάζονται, ακολουθούν διαφορετικές κατευθύνσεις στις ζωές τους: ένας από αυτούς, ο Κάμερον Βέιλ, προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, ενώ ένας δεύτερος, ο Ντάριλ Ρέβοκ, θέλει να μαζέψει γύρω του τους μεταλλαγμένους για να κυριαρχήσει στον κόσμο.