Escape from New York - Carpenter, John, 1948-; Russell, Kurt; Van Cleef, Lee, 1925-1989 (Ταινιοθήκη του Σινεμά, 1981)
Η Νέα Υόρκη έχει μετατραπεί σε φυλακή υψίστης ασφαλείας. Όλες οι είσοδοι στην πόλη είναι αποκλεισμένες και οποιαδήποτε απόπειρα απόδρασης οδηγεί στο θάνατο. Μέσα στο χάος ενός μέλλοντος που μοιάζει με πραγματοποίηση του πιο εξωπραγματικού εφιάλτη, ένας κατάδικος θα κερδίσει την ελευθερία του αν καταφέρει να διασώσει τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος στην πόλη μετά την πτώση του αεροπλάνου του.