Pride and prejudice - Langton, Simon; Ehle, Jennifer, 1969-; Firth, Colin, 1960- (BBC, 1995)
Η άφιξη του πλούσιου αριστοκράτη Φιτζγουίλιαμ Ντάρσι αναστατώνει τα γυναικεία μέλη της οικογένειας Μπένετ. Η κυρία Μπένετ, μητέρα πέντε κοριτσιών, είναι σίγουρη πως μία από τις κόρες της θα καταφέρει να κλέψει την καρδιά το υπεριζήτητου γαμπρού. Την πεποίθησή της δεν συμμερίζεται η πεισματάρα κόρη της Ελίζαμπεθ, που επηρεασμένη από τα κακόβουλα σχόλια των γειτόνων και την περηφάνια αυτού του άντρα, απορρίπτει την πρόταση γάμου από τον Ντάρσι. Καθώς, όμως, ο κόσμος γύρω τους ανατρέπεται από τα συνεχή σκάνδαλα, η Ελίζαμπεθ βρίσκει στο πρόσωπό του έναν αγαπημένο σύμμαχο.