Πολίτικη κουζίνα - Μπουλμέτης, Τάσος; Μπουλμέτης, Τάσος; Corraface, Georges, 1952-; Μιχαηλίδης, Ιεροκλής; Λουιζίδου, Ρένια; Μάινας, Στέλιος; Karadağlı, Tamer, 1967-; Köklükaya, Başak; Μπαντής, Τάσος (Village Roadshow Prod., 2003)
Η υπόθεση της ταινίας έχει ως κέντρο τη ζωή του Φάνη Ιακωβίδη. Από τα παιδικά χρόνια στην εφηβεία και από εκεί στην γοητευτική ηλικία του σαραντάρη καθηγητή αστροφυσικής, του οποίου οι δύο παιδικοί έρωτες δεν έσβησαν ποτέ. Ο πρώτος, η ξεχωριστή προσωπικότητα του παππού του, που με τις μαγικές ιστορίες για μπαχάρια κι αστέρια τον έδεσε για πάντα με την τέχνη της μαγειρικής. Ο δεύτερος, η παιδική του φίλη Σαϊμέ που τον σαγήνευε με τους ανατολίτικους σκοπούς που χόρευε, προσπαθώντας να τον ευχαριστήσει για τα μυστικά της πολίτικης κουζίνας που της μάθαινε.Η επικείμενη επίσκεψη του παππού του που έχει να τον δει από τα επτά του χρόνια, σηματοδοτεί μια αλυσιδωτή αντίδραση γεγονότων που θα τον ταξιδέψει. Ένα ταξίδι στο παρελθόν και το όνειρο με συνεπιβάτες τον έρωτα, το γέλιο και τις αναμνήσεις. Ενα ταξίδι αναζήτησης του εαυτού του, του πρώτου έρωτα, της γλυκόπικρης πραγματικότητας. Ένα ταξίδι με ποικίλα σχόλια και πεντανόστιμα μυστικά.