La rabbia - Pasolini, Pier Paolo, 1922-1975; Pasolini, Pier Paolo, 1922-1975; Guareschi, Giovanni, 1908-1968; Guareschi, Giovanni, 1908-1968 (χ.ο., 1963)
Πρόκειται για ένα ιδεολογικό δοκίμιο σχετικά με τα γεγονότα των δέκα τελευταίων χρόνων. Το περιεχόμενο αντλείται από επίκαιρα και ντοκιμαντέρ τα οποία παρουσιάζοντια με χρονολογική σειρά. Στέκεται σαν έμπρακτη διαμαρτυρία ενάντια στη μη πραγματικότητα του αστικού κόσμου, άρα και της ανευθυνότητάς του ενώπιον της ιστορίας. Για να αποδείξει την ύπαρξη ενός κόσμου που αντίθετα με τον κόσμο των αστών, κατέχει μια βαθιά πραγματικότητα, την πραγματικότητα ως αληθινή αγάπη για την παράδοση που μόνο η επανάσταση μπορεί να δώσει.