Salvador - Huerga, Manuel, 1957-; Brühl, Daniel, 1978-; Ulloa, Tristán, 1970-; Sbaraglia, Leonardo; Rubio, Ingrid; Fuentes, Carlos, 1976- (s.n., 2006)
Στην καθολική Ισπανία του Φράνκο, ένα από τα 17 ανεξάρτητα καντόνια της είναι αυτό της Καταλονίας. Οι αγώνες των κατοίκων του για ανεξαρτησία τερματίστηκαν τελευταία με δημοψήφισμα που κατάφερε να κάνει την περιοχή αυτή διοικητικά ανεξάρτητη. Οι προσπάθειες αναξαρτητοποίησης της Καταονίας είχαν ξεκινήσει από το 1936 με τον εμφύλιο πόλεμο και κορυφώθηκαν με την ανάπτυξη του αναρχικού κινήτος στο δεκαετία του '70. Ένα από τα κορυφαία στελέχη του, ο αναρχικός Σαλβαδόρ, είναι ο ήρωας της ταινίας, ο οποίος αποκαλύπτει την άθλια αντιπαράθεση της εκάστοτε εξουσίας με το επαναστατικό ρεύμα που διεκδικεί καλύτερες συνθήκες ζωής και δημοκρατικές διαδικασίες. Μια ταινία κόλαφος για τις χαλκευμένες κατηγορίες του καθεστώτος του Φράνκο, που οδήγησαν στην εκτέλεση του τοπικού ήρωα της Καταλονίας και την αντίδραση της κοινής γνώμης, η οποία κατάφερε αυτή να είναι η τελευταία εκτέλεση ανθρώπου στην Ισπανία.