King Lear - Kozintsev, Grigorii Mikhailovich; Järvet, Jüri, 1919-1995; Radzina, Elza, 1917-2005; Volchek, Galina, 1933-; Shendrikova, Valentina, 1945-; Dal, Oleg, 1941-1981; Sebris, Karlis, 1914-2009; Merzin, Leonhard, 1934-1990; Adomaitis, Regimantas; Banionis, Donatas, 1924-2014; Petrenko, Aleksei, 1938-2017; Budraitis, Juozas, 1940-; et al. (RUSCICO, ArtFree (Εταιρεία διανομής], 2004)
Ο Βασιλιάς Lear έχει τρεις κόρες, την Goneril, την Regan και την Cordelia. Μια μέρα εξόρισε και αποκήρυξε την νεαρότερη και πολυαγαπημένη του κόρη. Αλλά οι σατανικές μεγαλύτερες του κόρες πρόδωσαν τον πατέρα τους και τον τύφλωσαν. Με χαμένη την πίστη του και το Βασίλειο του, και με την συνοδεία του πιστού του γελωτοποιού, ο βασιλιάς περιπλανείται για να βρει καταφύγιο. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του βλέπει το φως της αλήθειας και ανασυνδέεται με την Cordelia η οποία δεν δίστασε καθόλου να επανασυνδεθεί με τον πατέρα της.