Power Efficient Internet = - Κυραναστάσης, Ιωάννης (2011)
Ένα από τα κύρια ζητούμενα σε δίκτυα επόμενης/νέας γενιάς είναι η απόδοσή τους σε σχέση με την κατανάλωση ενέργειας. Για αυτό το λόγο, σε όλα τα επίπεδα, προτείνονται μέθοδοι (πρωτόκολλα και αρχιτεκτονικές) που θα βελτιστοποιήσουν αυτόν τον παράγοντα. Η παρούσα διπλωματική εργασία θα διερευνήσει την οικογένεια πρωτοκόλλων που προτείνονται και θα τα αξιολογήσει με βάση ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά.