Hammett - Wenders, Wim; Forrest, Frederic; Boyle, Peter, 1935-2006; Henner, Marilu (Zoetrope Studios, 1982)
Σαν Φρανσίσκο, 1927. Ο Ντάσιελ Χάμμετ, ένας καινούργιος συγγραφέας, προσπαθεί να καταξιωθεί σα μυθιστοριογράφος και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα αφήνοντας πίσω του τις οδυνηρές μνήμες του παρελθόντος. Ένα παρελθόν που συνδέεται με άσχημες εμπειρίες από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και με την καταστροφική συνήθεια του αλκοολισμού. Μια δυνατή φιλία όμως και ένα βαρύ αίσθημα χρέους, τον φέρνουν για άλλη μια φορά κοντά στον παλιό τρόπο ζωής του. Στην πορεία όμως ανακαλύπτει ότι το τίμημα τελικά είναι πιο ακριβό απ' ότι περίμενε, καθώς ξαφνικά βρίσκεται μπλεγμένος στη μυστηριώδη εξαφάνιση μιας όμορφης Κινέζας ηθοποιού, που δούλευε σ' ένα καμπαρέ.