An ERP SaaS evaluation framework : - Κουταβίδης, Σέργιος (2016)
Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να παρουσιάσει ένα πλαίσιο ώστε τα σύγχρονα cloud ERP προγράμματα να αξιολογηθούν σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια καλύπτοντας όλες τις πτυχές και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά που η νέα εποχή επιφέρει. Το πλαίσιο αυτό εφαρμόστηκε σε τρείς τοπικούς προμηθευτές των οποίων οι λύσεις αξιολογήθηκαν και αναλύθηκαν με λεπτομέρεια Τα αποτελέσματα κατόπιν συγκρίθηκαν με βέλτιστες πρακτικές ηγετών στον χώρο του SaaS προβάλλοντας δυνατά σημεία και αδυναμίες των λύσεων των τοπικών προμηθευτών. Ο πρωταρχικός σκοπός της εργασίας είναι να δώσει μια σειρά κριτηρίων αξιολόγησης που πιστεύουμε ότι περιέχει όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψιν κατά την διαδικασία της επιλογής cloud ERP. Η μεθοδολογία που ακολουθήσαμε είναι αρχικά η εύρεση προμηθευτών που παρέχουν cloud SaaS λύσεις, μετέπειτα διανομή ερωτηματολογίου και διεξαγωγή συνεντεύξεων αναζητώντας ποιοτικά χαρακτηριστικά.