King Arthur - Hayers, Sidney, 1921-2000; Jackson, Pat, 1916-2011; Tobias, Oliver; Watson, John, 1915-1999; Gothard, Michael, 1939-1992; Blessed, Brian (Heritage Enterprises, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, 1975)
Στην Αγγλία του 16ου αιώνα, μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από αιματηρές διαμάχες και αστάθεια, διάφορες φυλές προσπαθούν να επιβιώσουν. Ο Αρθούρος βασιλιάς της κέλτικης φυλής, οραματίζεται τη δημιουργία ενός μεγάλου έθνους. Τα κατορθώματά του ξεδιπλώνονται μέσα από μια συγκλονιστική περιπέτεια με φόντο το Μεσαίωνα. Ένας ατρόμητος νεαρός ηγεμόνας αγωνίζεται με θάρρος και γενναιότητα για την ειρήνη και την ένωση Σαξόνων, Ιουτών και Κελτών.