Jules et Jim - Truffaut, François; Moreau, Jeanne, 1928-2017; Werner, Oskar, 1922-1984; Serre, Henri (François Truffaut collection, 1961)
Στο Παρίσι του 1900 δύο φίλοι, ο Ζυλ από την Αυστρία και ο γάλλος Τζιμ, ερωτεύονται την ίδια γυναίκα, την Κατρίν, η οποία όμως γοητεύεται από τον Ζυλ και τελικά τον παντρεύεται. Μετά το τέλος του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου στη Γερμανία, όταν οι τρεις τους συναντιόνται και πάλι, η Κατρίν συνειδητοποιεί πως αρχίζει να ερωτεύεται και τον Τζιμ...