Spider-Man - Raimi, Sam; Maguire, Tobey, 1975-; Dafoe, Willem; Dunst, Kirsten, 1982-; Franco, James, 1978-; Robertson, Cliff, 1923-2011; Harris, Rosemary, 1927- (Sony Pictures Home Entertainment Inc., 2009)
Ο Peter Parker είναι ένα φυσιολογικό αγόρι που ζει με τους θείους του και είναι κρυφά ερωτευμένος με το κορίτσι που μένει δίπλα τους τη Mary Jane. Όταν μια τεχνητή γενετικά "σούπερ αράχνη" τον τσιμπάει κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, ο Peter αναπτύσσει υπερφυσικές ικανότητες. Μόλις η τραγωδία χτυπά την πόρτα του σπιτιού του, ο Peter αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τις νέες του δυνάμεις και να πολεμήσει την εγκληματικότητα, με τη μυστική ταυτότητα "Σπάιντερμαν". Όταν ο κακός Green Goblin, επιτίθεται στους πολίτες της Νέας Υόρκης και η ζωή της Mary Jane βρίσκεται σε κίνδυνο ο Peter υποβάλλει τον εαυτό του στην απόλυτη δοκιμασία: να κατατροπώσει τον εχθρό του και να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του.