L'ours - Annaud, Jean-Jacques; Karyo, Tchéky, 1953-; Wallace, Jack (Actor); Lacombe, André (χ.ό., 1988)
Ένα ορφανό αρκουδάκι, ο Γιουκ. Μια μεγάλη αρκούδα που έχει πληγωθεί στον ώμο, ο Κάαρ. Ο Γιουκ έχοντας χάσει πρόσφατα τη μητέρα του προσπαθεί να βρει ασφάλεια και τρυφερότητα μέσα στην αγκαλιά του Κάαρ, που όμως είναι φοβισμένος και τον διώχνει. Όμως ο μικρός Γιουκ δεν θα σταματήσει να επιμένει και φροντίζοντας τις πληγές του Κάαρ θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Οι δύο αρκούδες θα γίνουν αχώριστες και θα ξεκινήσουν μια περιπλάνηση μέσα στο δάσος, όπου ο Κάαρ θα προσπαθήσει να μυήσει το μικρό Γιουκ στα μυστικά της φύσης.