Jane Eyre - Zeffirelli, Franco; Hurt, William; Paquin, Anna; Macpherson, Elle, 1964-; Plowright, Joan (χ.ό., 1996)
Η Τζέιν είναι μια ορφανή που μεγαλώνει με την πλούσια θεία της, η οποία πάντα της θυμίζει την ταπεινή καταγωγή της. Στο σχολείο οι μόνοι που της δείχνουν συμπάθεια είναι μια δασκάλα και μια συμμαθήτρια της. Χρόνια μετά η Τζέιν αναλαμβάνει οικονόμος σ' ένα αρχοντικό στο Γιορκσάιρ. Ο ιδιοκτήτης είναι ένας απότομος κα σκληρός άνθρωπος, που όμως δεν φοβίζει την Τζέιν.