Luther - Till, Eric; Fiennes, Joseph, 1970-; Molina, Alfred, 1953-; Ustinov, Peter; Cox, Claire, 1975- (χ.ό., 2003)
Την εποχή που η Καθολική Εκκλησία πουλά συγχωροχάρτια που θα ξεπλύνουν τις αμαρτίες των πιστών, ο Λούθηρος αναζητά έναν Θεό με έλεος. Εγκαταλείπει τις σπουδές του και μπαίνει σε ένα αυγουστινιανό μοναστήρι. Ταξιδεύει στη Ρώμη για να συλλέξει εμπειρίες και καταλήγει να σπουδάζει θεολογία. Όταν ο πάπας αποφασίζει να πουλήσει τα συγχωροχάρτια, ο Λούθηρος διατυπώνει τις γνωστές 95 θέσεις του, που καταδικάζουν την κίνηση της εκκλησίας. Τη στιγμή που ο ίδιος θα αποκηρυχθεί από την αυτοκρατορία ως αιρετικός, χωρικοί και απλοί άνθρωποι θα αρχίσουν τη δική τους επανάσταση. Η κατάσταση ξεφεύγει και ο Λούθηρος, μεταμφιεσμένος ιππότης, θα προσπαθήσει να σώσει την κατάσταση με κίνδυνο της ζωής του.