Farewell, my lovely - Richards, Dick, 1936-; Mitchum, Robert; Rampling, Charlotte, 1946-; Ireland, John, 1914-1992 (χ.ό.], 1975)
Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου βρίσκεται μπλεγμένος σε επικίνδυνες καταστάσεις, καθώς προσπαθεί να εντοπίσει δύο γυναίκες, τη Βέλμα, μια πρώην χορεύτρια σε παρακμιακά νυχτερινά κέντρα και τη φιλενάδα του Μους Μάλοϊ, μια όμορφη εγκληματία που μόλις αποφυλακίστηκε. Η υπόθεση, την οποία και αναλαμβάνει ο ντετέκτιβ, περιπλέκεται ακόμα πιο πολύ όταν από τη στιγμή που αναλαμβάνει την υπόθεση, μπλέκει σε επικίνδυνες καταστάσεις, γεμάτες ψεύδη και προδοσίες, πριν ακόμα προλάβει να βρει τα ίχνη της Βέλμα.