Cyrano de Bergerac - Rappeneau, J.-P; Depardieu, Gérard, 1948-; Brochet, Anne, 1966-; Perez, Vincent, 1964- (Hachette Premiere, 1990)
Ο Σιρανό Ντε Μπερζεράκ, υπόδειγμα εσωστρεφούς καλλιτεχνικής-ρομαντικής φύσης, ερωτεύεται παράφορα την εξαδέλφη του Ρωξάνη, αλλά αρνείται να της το εκφράσει, εξαιτίας της υπερμεγέθους μύτης του. Εκεί που ο εμφύλιος σπαραγμός των παρηκμασμένων φεουδαρχών συναντά τον ερωτικό σπαραγμό του Μπερζεράκ.