A tale of two cities - Thomas, Ralph, 1915-2001; Bogarde, Dirk, 1921-1999; Tutin, Dorothy, 1930-2001; Lee, Chistopher, 1922-2015; Crutchley, Rosalie, 1921-1997 (The Rank Organisation Film Productions, 1958)
Ο έρωτας θα αλλάξει την ανούσια ζωή του μέθυσου δικηγόρου Σίντνεϊ Κάρτον και θα τον μετατρέψει σε σύμβολο αυτοθυσίας. Όταν ο Σίντνεϊ μαθαίνει πως ο σύζυγος της μοναδικής γυναίκας που αγάπησε έχει καταδικαστεί σε θάνατο στην γκιλοτίνα, πηγαίνει στο Παρίσι, όπου έχει ξεσπάσει η Γαλλική Επανάσταση, και εφαρμόζει ένα ευφάνταστο σχέδιο για να του σώσει τη ζωή θυσιάζοντας τη δική του.