Return of the soldier - Bridges, Alan, 1927-2013; Jackson, Glenda; Christie, Julie, 1941-; Ann-Margret, 1941-; Bates, Alan, 1934-2003 (χ.ό., 1982)
Ο Κρις, Άγγλος αξιωματικός στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, επιστρέφει από το μέτωπο σωματικά και ψυχικά κλονισμένος. Τον περιμένει με λαχτάρα η σύζυγός του, όμως σύντομα αποκαλύπτεται ότι ο Κρις έχει πρόβλημα μνήμης και θεωρεί ότι βρίσκεται στο παρελθόν, στο 1901. Αναζητεί την νεανική του αγάπη, την Μάργκαρετ, και απαιτεί να είναι μαζί της. Η γενναιόδωρη σύζυγός του δέχεται να γίνει αυτή η συνάντηση, για να μπορέσει να διατηρήσει την ψυχική ηρεμία του αγαπημένου της.