Adios Sabata - Parolini, Gianfranco, 1930-2018; Brynner, Yul (Clip Art, 2012)
Οι επαναστάτες σκοπεύοντας να απελευθερώσουν στο Μεξικό από την ευρωπαϊκή τυραννία προσλαμβάνουν τον διάσημο πιστολέρο Σαμπάτα για να ληστέψει μια χρηματαποστολή αυστριακού χρυσού ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν όπλα. Δευτερεύων στόχος τους να ντροπιάσουν τον απάνθρωπο συνταγματάρχη Σκίμελ, που διοικεί με σκληρότητα την περιοχή. Η ληστεία πετυχαίνει, αλλά οι ληστές ανακαλύπτουν ότι ο Σκίμελ τους την έφερε, κρατώντας το χρυσάφι για τον εαυτό του. Ο Σαμπάτα δεν μπορεί να ανεχτεί ότι θα μείνει απλήρωτος για τον κόπο του. Το χαμόγελο πρέπει να σβήσει από το πρόσωπο του Σκίμελ πάση θυσία.