Sabotage - Hitchcock, Alfred, 1899-1980; Sidney, Sylvia, 1910-1999; Homolka, Oscar, 1898-1978; Loder, John, 1898-1988; Tester, Desmond, 1919-2002 (χ.ό.], 1936)
Εξαιτίας μιας δολιοφθοράς, το Λονδίνο θα βυθιστεί στο σκοτάδι. Αίτιος αυτής της πράξης είναι κάποιος ονόματι Βέρλοκ, ο οποίος κρύβεται σαν διαχειριστής μιας κινηματογραφικής αίθουσας. Ζώντας με τη γυναίκα του και τον αδελφό της, σχεδιάζει και άλλες δολιοφθορές. Το σπίτι του όμως το παρακολουθεί ένας μυστικός πράκτορας ο οποίος είναι μεταμφιεσμένος σε έμπορο λαχανικών και φλερτάρει την σύζυγο του Βέρλοκ. Ο Βέρλοκ στέλνει τον μικρό αδελφό της γυναίκας του να μεταφέρει μια βόμβα στην άλλη άκρη της πόλης κι όταν αυτή εκρήγνυται το παιδί σκοτώνεται. Τότε εκείνη, θέλοντας να εκδικηθεί τον θάνατο του, δολοφονεί τον άντρα της, μα μια έκρηξη στον κινηματογράφο εξαφανίζει τα ίχνη του εγκλήματος.