Hotel Rwanda - George, Terry; Cheadle, Don; Nolte, Nick; Phoenix, Joaquin; Okonedo, Sophie (χ.ό.], 2004)
Η αληθινή ιστορία ενός διευθυντή ξενοδοχείου στη Ρουάντα, ο οποίος στη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου το 1994, περιέθαλψε με κίνδυνο της ζωής του πάνω από 1.200 καταδιωκόμενους πολίτες της φυλής των Τούτσι και τους έσωσε από τη δολοφονική μανία των Χούτου.