Il cuore altrove - Avati, Pupi, 1938-; Marcore, Neri, 1966-; Incontrada, Vanessa; Giannini, Giancarlo; Milo, Sandra (χ.ό.], 2003)
Εκείνος είναι δάσκαλος, τριάντα πέντε χρόνων, ντροπαλός και άπειρος σε ερωτικά ζητήματα. Οι γονείς του τον πιέζουν να μετακομίσει στην Μπολόνια με την ελπίδα ότι εκεί θα καταφέρει να βρει επιτέλους το ταίρι του και, στη συνέχεια, να τους χαρίσει τον πολυπόθητο διάδοχο. Έτσι λοιπόν, πιάνει δωμάτιο σε μια πανσιον της πόλης και μέσα από τις συμβουλές του Ναπολιτάνου συγκατοίκου του, αρχίζει να μαθαίνει τα πάντα για το άλλο φύλλο. Μέχρι που γνωρίζει εκείνη. Είναι νέα, όμορφη, πληρωρική και την ερωτεύεται...