Le affinita elettive - Taviani, Paolo, 1931-; Taviani, Vittorio, 1929-2018; Huppert, Isabelle; Anglade, Jean-Hugues; Gillain, Marie, 1975- (χ.ό.], 1996)
Η Σαρλότ και ο Εντουάρ ζουν ευτυχισμένοι μετά το γάμο τους σε μια όμορφη βίλα της Τοσκάνης. Τα πάντα όμως αλλάζουν, όταν στη ζωή τους μπαίνουν δύο νέα πρόσωπα. Τότε, υπακούοντας στους νόμους της εκλεκτικής συγγένειας και ακολουθώντας τυφλά τα πάθη και τις βαθύτερες επιθυμίες τους, οι τέσσερις αυτοί άνθρωποι θα σχηματίσουν δεσμούς μεταξύ τους. Η Σαρλότ θα προδώσει τον Εντουάρ με τον καλύτερο του φίλο, ενώ εκείνος θα απατήσει τη σύζυγό του με τη φιλοξενούμενη τους. Οι αμοιβαίες σχέσεις εμπιστοσύνης κλονίζονται ανεπανόρθωτα, ενώ τη θέση της αρμονίας, παίρνει το χάος και η τραγωδία.