Le violon rouge - Girard, François, 1963-; Scacchi, Greta; Flemyng, Jason (New Line International, 1998)
Η ιστορία ενός βιολιού που έφτιαξε ο μεγαλύτερος τεχνίτης της Ιταλίας του 17ου αιώνα και η μοίρα των ανθρώπων που το είχαν στην κατοχή τους τα επόμενα 300 χρόνια σε διάφορες περιοχές του κόσμου.