La reine Margot - Chéreau, Patrice; Adjani, Isabelle, 1955-; Auteuil, Daniel; Anglade, Jean-Hugues; Perez, Vincent, 1964-; Lisi, Virna (PATHE, 2012)
Μπλεγμένη σε έναν εύκολο γάμο πολιτικών συμφερόντων, από την ανελέητα πεινασμένη για εξουσία οικογένειά της, η όμορφη βασίλισσα Μαργκό βρίσκει σύντομα τον εαυτό της αναμεμειγμένο στις δολοφονικές υποθέσεις της οικογένειάς της. Είναι τότε που συνειδητοποιεί ότι η μόνη ελπίδα διαφυγής της βρίσκεται κάπου μεταξύ του ηρωικού στρατιώτη που αγαπά και του εχθρού-συζύγου της που είναι όμως ο μόνος που μπορεί να τη σώσει.