Βιντεοεπιτήρηση στους χώρους εργασίας : - Μπότσιος, Θεόδωρος (2011)
Η παρούσα διπλωματική εργασία στοχεύει να παρουσιάσει ένα κρίσιμο και εξαιρετικά επίκαιρο ζήτημα,το οποίο είναι η Βιντεοεπιτήρηση στους χώρους εργασίας.Στο πρώτο κεφάλαιο θα γίνει μια εισαγωγή περί του θέματος, μια περιγραφή των κυριότερων μορφών της επιτήρησης, καθώς και ομαδοποιημένους τους κύριους σκοπούς της επιτήρησης.Στο δεύτερο κεφάλαιο θα γίνει μία εισαγωγή για τα ερωτήματα που δημιουργεί η χρήση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης και στη συνέχεια στο 2.2 θα γίνει αναφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων που προσβάλλει η χρήση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης.Έπειτα στο κεφάλαιο 2.3 θα γίνει μια περιγραφή για τις επιπτώσεις που δημιουργεί η χρήση βιντεοεπιτήρησης στους εργαζομένους.Στο τρίτο κεφάλαιο θα γίνει μια περιγραφή των νόμων και των οδηγιών που αφορουν την βιντεοεπιτήρηση στους χώρους εργασιας.Στο τέταρτο κεφάλαιο θα γίνει μια περιγραφή των αποφάσεων που έχει πάρει η Αρχή σε συγκεκρμένες περιπτώσεις κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης.Τέλος στο πέμπτο κεφάλαιο που είναι ο επίλογος θα γίνει μία σύνοψη των προποθέσεων, αποφάσεων και των συμπερασμάτων που προκύπτουν από την ακόλουθη μελέτη.