Νανοδίκτυα : - Γανωτής, Μιχαήλ (2011)
Σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι ερευνηθεί η νανοτεχνολογία ως ένας σύγχρονος και πολλά υποσχόμενος κλάδος της επιστήμης της πληροφορικής. Γίνονται αναφορές για τα συστατικά μέρη της νανοτεχνολογίας, τις νανομηχανές, καθώς και τον τρόπος διασύνδεσης μεταξύ τους. Για να αποκομισθούν τα μέγιστα οφέλη των νανομηχανών θα πρέπει να ερευνηθούν οι τρόποι σύνδεσης μεταξύ τους. Μια νανομηχανή ως ξεχωριστή μονάδα έχει ελάχιστες δυνατότητες. Με καλά συνεργαζόμενη ομάδα νανομηχανών, οι ιδιότητες πολλαπλασιάζονται και βρίσκουν εφαρμογή στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου αλλά και του περιβάλλοντος. Τα νανοδίκτυα, υπεύθυνα για την αλληλεπίδραση των νανομηχανών, χωρίζονται σε κλάδους αναλόγως τις ανάγκες που εξυπηρετούν. Σκοπός μας είναι να ερευνήσουμε σε βάθος όλες τις υπάρχουσες μεθόδους διασύνδεσης και να προτείνουμε για κάθε εμβέλεια την καλύτερη και μελλοντική λύση.