Μελέτη δικτύων εκπομπής : - Αραμπατζής, Λάμπρος (2011)
Οι τεχνολογίες broadcasting μπορεί να γίνανε γνωστές στο ευρύ κοινό λογω της τηλεόρασης σε σταθερούς δέκτες αρχικά αλλά εδώ καιρό άρχισαν να γίνονται προσπάθειες για την χρησιμοποίηση τους σε συνδυασμό με άλλες τεχνολογίες, όπως η δημιουργία υβριδικών συστημάτων έτσι ώστε να εξασφαλιστούν τα πλεονεκτήματα που μπορούν να προσφέρουν και να παραδοθούν νέες υπηρεσίες, που θα δίνουν δυνατότητα διαδράσεως στον πελάτη. Δίκτυα όπως τα σημερινά 3G και τα επερχόμενα 4G καλούνται να προσφέρουν τα κανάλι επιστροφής που θα κάνει δυνατή και την διάδραση.