The effect of tactile internet in education and lifelong learning : - Συνοπίδης, Ευριπίδης (2017)
Οι επικοινωνίες δεδομένων κινητής τηλεφωνίας είναι πανταχού παρούσες. Το Mobile Internet συνδέει τους ανθρώπους οπουδήποτε και επιτρέπει τη δυνατότητα φωνής, δεδομένων και περιεχομένου εμπλουτισμένου με πολυμέσα ανά πάσα στιγμή. Διαπιστώνουμε πολυάριθμες καινοτομίες στον τομέα των ΤΠΕ όσον αφορά την εκθετική ανάπτυξη της χωρητικότητας του δικτύου, με αποτέλεσμα την εμφάνιση των smartphones και την εμπειρία των χρηστών που είναι πλούσια σε πολυμέσα. Οι επικοινωνίες δεδομένων χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση (Internet Of Things) συνδέουν συσκευές ή αντικείμενα για να αυξήσουν την αποδοτικότητά τους αξιοποιώντας τις δυνατότητες δικτύωσης. Το επόμενο βήμα της καινοτομίας είναι η υλοποίηση του Tactile Internet, που επίσης αναφέρεται ως το Internet "touch". Βασικός στόχος του είναι να είναι σε θέση να μεταδώσει την επαφή σε πραγματικό χρόνο. Ένα πολύ χαμηλό λανθάνοντα χρόνο μετ 'επιστροφής σε συνδυασμό με εξαιρετικά υψηλή αξιοπιστία και ουσιαστικά εγγυημένη διαθεσιμότητα ανά πάσα στιγμή για τον έλεγχο των επικοινωνιών έχει επίσης τη δυνατότητα να μετακινήσει τη σημερινή εμπειρία κινητής ευρυζωνικότητας στον νέο κόσμο του Tactile Internet.