Υποστήριξη της συμβουλευτικής φοιτητών και του Γραφείου Διασύνδεσης : - Μιχαλοστάμου, Θεοδώρα (2010)
Στο επίπεδο της έρευνας, μελετάται αρχικά ο θεσμών των Γραφείων Διασύνδεσης σε Ελλάδα και εξωτερικό με σκοπό την κατανόηση του πλαισίου λειτουργίας τους. Περιγράφονται αναλυτικά οι υπηρεσίες που παρέχουν ελληνικά Γραφεία Διασύνδεσης και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας τους. Παρουσιάζονται συνοπτικά τα αποτελέσματα έρευνας για την βελτίωση των υπηρεσιών τους και οι δικτυακοί τόποι των Γραφείων Διασύνδεσης των μεγαλύτερων πανεπιστημίων. Στη συνέχεια η έρευνα επικεντρώνεται στη μελέτη πλαισίου για το Γραφείο Διασύνδεσης του Τ.Μ.Σ.Π.Σ. με σκοπό την κατανόηση των λεπτομερών τρόπων λειτουργίας του χρησιμοποιώντας εθνογραφικές μεθόδους ανάλυσης. Περιγράφονται εδώ τα προβλήματα της υφιστάμενης οργάνωσης, δηλαδή οι επιμέρους σχέσεις του γραφείου με τις ομάδες αλληλεπίδρασής του στα πλαίσια της δράσης του στο χώρο του Πανεπιστημίου. Παράλληλα παρουσιάζεται υλικό του γραφείου από τις δράσεις και εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα για να οριστούν οι σχεδιαστικές προδιαγραφές του συστήματος και οι απαιτήσεις χρηστών. Τέλος στο επίπεδο του σχεδιασμού αναπτύσσεται, με βάση τις γνώσεις και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο στάδιο της έρευνας, η σχεδιαστική πρόταση δικτυακοί τόποι του Γραφείου Διασύνδεσης του Τ.Μ.Σ.Π.Σ. Γίνεται παρουσίαση της τεχνολογικής πλατφόρμας του, των διαγραμμάτων και οθόνες της εφαρμογής, καθώς και αξιολόγηση του συστήματος μέσω της έκθεσης των σχολίων του νέου συστήματος από τους χρήστες του.