Η συνεισφορά της διαδραστικής τηλεόρασης στην δημιουργία νέων μορφών επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων : - Κωστάκη, Μαρία (2010)
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται τη συνειφορά της διαδραστικής τηλεόρασης στη δημιουργία νέων μορφών επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Πιο συγκεκριμένα, μελετά πως τα συστήματα κοινωνικής τηλεόρασης μπορούν να δημιουργήσουν το αίσθημα της παρέας μεταξύ των ατόμων που παρακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα αλλά βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους. Σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας είναι να αναδείξει την ύπαρξη νέων δυνατοτήτων για τον τομέα της τηλεόρασης και να τονίσει την ανάγκη δημιουργίας συστημάτων κοινωνικής τηλεόρασης που θα φροντίζουν ώστε να συνυπάρχουν αρμονικά οι έννοιες της παρακολούθησης και της επικοινωνίας.