Mat - Pudovkin, Vsevolod Illarionovich, 1893-1953; Baranovskaya, Vera, 1885-1935; Batalov, Nikolai Petrovich, 1899-1937; Koval-Samborskii, Ivan Ivanovich, 1893-1962; Zemtsova, A. (Anna) (χ.ό.], 1926)
Πρόκειται για την ιστορία μιας φτωχής εργάτριας την περίοδο της Επανάστασης γύρω στα 1905, η οποία λόγω της δυνατής σχέσης της με τον εργάτη, γιο της πολιτικοποιείται. Αρχικά αισθάνεται πως καταδυναστεύεται ως ένα ακόμη ανώνυμο πιόνι του εξουσιαστικού συστήματος. Τελικά θριαμβεύει ως ηρωίδα και μάρτυρας.