Zemlya - Dovzhenko, Oleksandr Petrovych, 1894-1956; Svashenko, Semën Andreevich, 1904-1969; Shkurat, Stepan Iosifovich, 1886-1973; Nademskii, Nikolai, 1892-1937; Maksimova, E., 1905-1986 (χ.ό.], 1930)
Οι νεαροί αγρότες ενός ουκρανικού χωριού θέλουν να αγοράσουν ένα τρακτέρ για να φέρουν την πρόοδο λίγο γρηγορότερα στον τόπο τους. Οι κουλάκοι της κοινότητας φοβούνται αυτή την ισχυροποιημένη ομάδα κι ένας τους σκοτώνει το νεαρό πρόεδρο του χωριού.