Βιομηχανικά ατυχήματα μεγάλης έκτασης : - Ζέλιος, Κωνσταντίνος Δ. (2016)
Ορισμός και τα βασικά χαρακτηριστικά των ΒΑΜΕ Ιστορικό Βιομηχανικών Ατυχημάτων στον κόσμο και στην Ελλάδα Διεθνής , Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία για την αντιμετώπιση μεγάλων βιομηχανικών ατυχημάτων. Εγκαταστάσεις που υπάγονται στην οδηγία SEVESO στην χώρα μας. Οι τεχνικές ανάλυσης και αναγνώρισης κινδύνου Σενάρια ατυχημάτων, Ζώνες προστασίας και Μοντέλα υπολογισμού κινδύνου Μελέτη Ασφαλείας και Σχέδια Έκτακτης Ανάγκης Ενημέρωση και Οδηγίες Προστασίας από Βιομηχανικά Ατυχήματα Μεγάλης Έκτασης. Δύο Ερωτηματολόγια ένα προς Βιομηχανική Εγκατάσταση Θεσσαλονίκης και ένα προς την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Συμπεράσματα και Προτάσεις