Η γεωστρατηγική των σταυροφοριών στους Αγίους Τόπους : - Σιούτης, Πάρης (2017)
Η συγκεκριμένη εργασία αφορά τη γεωστρατηγική που χρησιμοποίησαν οι σταυροφορικές εκστρατείες με σκοπό την κατάληψη της περιοχής της Παλαιστίνης, των Αγίων Τόπων. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη χρήση βιβλιογραφικών αναφορών που βοηθήσαν στη καλύτερη κατανόηση του θέματος, δίνοντας πλήθος ιστορικών στοιχείων. Κατά τη διάρκεια μελέτης, της κάθε σταυροφορίας, περιγράφονται οι διαδρομές που ακολουθήθηκαν αλλά και οι μάχες που έγιναν ώστε να γίνει κατανοητή η προσέγγιση που πραγματοποίησε η κάθε σταυροφορία για να πετύχει το σκοπό της. Η κάθε σταυροφορία μελετάται ξεχωριστά με τη συνοδεία χαρτών που απεικονίζουν τις διαδρομές και τα εδάφη που καταλήφθηκαν. Δίνονται απαντήσεις για τους παράγοντες που συνέβαλαν στις επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες τους και παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά με τα οποία η κάθε σταυροφορία μπορούσε να πετύχει το σκοπό της.