Staroye i novoye - Eisenstein, Sergei, 1898-1948; Eisenstein, Sergei, 1898-1948; Aleksandrov, Grigoriĭ Vasilʹevich, 1903-1984; Aleksandrov, Grigoriĭ Vasilʹevich, 1903-1984; Lapkina, Marfa; Buzenkov, Vasili (χ.ό.], 1929)
Ένα λαϊκό έπος που τραγουδάει στη διαπασών τις ανεξάντλητες δυνάμεις του χωριάτη, που λες και τις αντλεί απ' ευθείας από τη μάνα-γη, σε πείσμα ενός τυπικά αγροτικού συντηρητισμού καθορισμένου από την στέρεη ιδιοκτησία της γης που δυσκολεύει το χτίσιμο του καινούργιου πάνω στα θεμέλια του παλιού.